Forside / Nyheder / Åbent brev til Lars Løkke Rasmussen
Artikel

Åbent brev til Lars Løkke Rasmussen

14.01.2016

Kære Lars Løkke Rasmussen

Sæt en stopper for skattely, så vi kan udrydde fattigdom.

Vi er alle afhængige af offentlige skattebetalte ydelser: Hospitaler. Veje. Skoler. Skat er nøglen til at sikre, at alle har adgang til ting som uddannelse og sundhed. Det er et nødvendigt værktøj til at udrydde ekstrem ulighed og til at løfte millioner af mennesker ud af fattigdom.

Når skat virker ordentligt og retfærdigt, kommer den flertallet til gode.Men skattesystemet virker ikke, som det burde.

  • Det virker ikke for de 896 millioner mennesker, der lever i ekstrem fattigdom.

  • Det virker ikke for de 57 millioner børn, der er frarøvet muligheden for en uddannelse.

  • Eller de 663 millioner  mennesker, der ikke har adgang til rent vand.

Gennem et verdensomspændende netværk af skattely slipper multinationale selskaber og absurd rige for at betale hundredevis af milliarder dollars i skat. Det går især udover fattigere lande: De mangler penge til at give deres befolkninger en ordentlig uddannelse, adgang til sundhedsydelser og tackle fattigdom.

Tiden er kommet til, at regeringer over hele verden må arbejde sammen for at sætte en stopper for skattely. Så derfor beder vi dig og dine kollegaer fra resten af verden om at skabe et globalt skattesystem, der gavner de mange, ikke de få.

Vi beder dig om at sætte en stopper for skattely ved at arbejde for at:

  • Indføre offentlig land-for-land-rapportering så det bliver synligt for alle, hvor virksomheder betaler deres skat – og hvor de ikke gør.

  • Sortliste skattely, så vi kan stoppe de lande, der ikke vil samarbejde

Hvis vores ledere arbejder for flertallet, kan vi gøre verden til et mere retfærdigt sted. Så derfor håber vi, at du vil arbejde for at sætte en stopper for skattely.

Tak