Forside / Nyheder / Frivillige har genoplivet IBIS i Aalborg
Artikel

Frivillige har genoplivet IBIS i Aalborg

10.05.2016

Af Christina Qvist Clemens

Frivilliggruppen i Aalborg blev lukket ned sidste sommer. Men på tre måneder har 25-årige Christian Hermes Olsen været med til at samle 21 nye frivillige til IBIS i Aalborg. Det har været hårdt arbejde – men også sjovt

Hvorfor valgte du IBIS?

“Jeg har længe ment, at der er komplet ubalance i verden – det er mig uforståeligt, hvordan tingene med vilje kan sættes så unfair sammen. Jeg kendte dog ikke noget til IBIS, før min veninde, som er frivillig i Aarhus, inviterede mig med til fredagsbar hos organisationen. Her fandt jeg ud af, at jeg kunne identificere mig med IBIS’ værdier, og muligheden for selv at starte frivilligheden op i Aalborg virkede som en spændende udfordring for mig.”

Hvordan greb I rekrutteringen an?

“De fleste af dem, der var med fra begyndelsen, var fra min nære omgangskreds. Vi studerede alle sammen engelsk sprog og internationale studier, men det lykkedes os alligevel hurtigt at nå ud til flere relevante studier og foreninger. Vi arbejdede hårdt på at få stablet et infomøde på benene, for vi var klar over, at det var vigtigt for at nå målet om at samle flere frivillige. Og vi hvervede faktisk omkring ti frivillige alene på det møde.”

Hvilke projekter har I kastet jer over?

“Som noget af det første producerede vi en samling billeder og film til vores eget Aalborgkartotek. Det fik vi en sjov billedserie ud af samt en lille film om aktuelle problemstillinger. Det handlede ikke så meget om produktet, men mere om, at vi lavede noget i henhold til IBIS’ ånd, og det skabte et godt sammenhold mellem os frivillige. Og siden dengang har vi så været på gaden for at samle underskrifter ind til Even it up-kampagnen.”

Hvad har I ellers i støbeskeen?

“Latinogruppen er godt i gang med at få Latinofilm op at køre i Aalborg, og den første visning har allerede fundet sted i studenterhuset. Derudover er der i løbet af foråret nogle vigtige datoer, hvor IBIS skal være synlige – i marts var jeg for eksempel selv til debatmøde med udenrigsministeren her i Aalborg.”

Hvad giver det dig personligt at være frivillig?

“Det er først, efter at jeg er begyndt som frivillig, at jeg har fundet ud af, hvor meget det altruistiske arbejde betyder for mig. De ting, jeg laver, baner vej for fede arrangementer, aktivisme, debatter og så videre. Det er noget, jeg har manglet i mit liv i de seneste år, hvor jeg mere har haft fokus på uddannelse. IBIS giver mig et sted at kanalisere min vrede ud, og jeg føler mig proaktiv.”

Vil du være frivillig i IBIS? Læs mere her