Forside / Nyheder / Skattely-sang vinder æres-Oscar
Artikel

Skattely-sang vinder æres-Oscar

17.03.2016

Af Linda Gjaldbæk Hansen

vindersangstop-bleeding-campaign-foto-the-campaign680x453.jpg
Foto : Stop the Bleeding-kampagnen

Seks organisationer fra seks forskellige afrikanske lande er gået sammen om at bekæmpe skattely. Nu har tema-sangen ’Stop the Bleeding’ vundet en såkaldt 'Honesty Oscar' - en pris, der uddeles til bemærkelsesværdige kampagner.

’Afrika er rigt, men hendes folk er fattige.’ Sådan lyder det blandt andet i sangen ’Stop the Bleeding’, der netop har vundet en æres-Oscar.

'Stop the Bleeding' er temaet for kampagnen 'End Illicit Financial Flows from Africa'. Selve kampagnen bygger på resultaterne fra rapporten 'High Level Panel on Illicit Financial Flows from Africa', der blev præsenteret sidste forår.

Da rapporten kom, fik den med det samme stor opbakning fra de afrikanske ledere - ikke mindst Sydafrikas tidligere præsident Thabo Mbeki. Sammen fik de afrikanske ledere sat fokus på, hvor ødelæggende skattely er for det inkluderende udviklingsarbejde i deres respektive lande.

Nyt fokus

"Rapporten har afgjort været med til at ændre fokus. Den var med til at sætte problematikken med skattely i afrikanske lande på dagsordenen for første gang. Og så er kampagnen 'End Illicit Financial Flows from Africa' banebrydende på den måde, at det for første gang er lande fra det globale Syd, der står bag en kampagne,' siger Morten Blomquist, der er koordinator for IBIS’ regionale programmer i Afrika.

IBIS var én af de første organisationer, der støttede kampagnen, og Morten Blomquist glæder sig derfor over den store succes, som 'End Illicit Financial Flows from Africa' har haft - ikke mindst på grund af tema-sangen ’Stop the Bleeding'.

"Afrika er et rigt land med mange naturressourcer, men lige nu er landet ved at forbløde. Det er lige præcis dén problematik, sangen sætter fokus på, og det gør den rigtig godt, siger Morten Blomquist.

Se de glade vindere modtage prisen

Og hør vinder-sangen