IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@ibis.dk

Over de sidste 5 år har den danske regering skåret vores bidrag fra 688 millioner kroner årligt til 120 millioner i år. Med regeringens varslede besparelser på den samlede bistand på 2,4 milliarder ryger Latinamerika helt af den danske finanslov. Men selvom beløbet er lavt, har det ikke kun symbolværdi.

For maya-kvinderne i Guatemala, der under militærdiktaturet så deres mænd blive myrdet og selv blev bortført og udsat for seksuelle overgreb og tvangsarbejde, er hjælpen til at få deres sag for en domstol meget konkret.

For landsbylederen i San Rafael las Flores, der kæmper mod den lokale mines forurening og mistede sin datter i kampen, er den juridiske bistand meget konkret.

For achuar-folket ved Rio Corrientes i Peru er det meget konkret, når de får støtte til at kæmpe for deres rettigheder overfor de store olieselskaber.

For guarani-børnene i Bolivias lavland er det meget konkret, når de nu kan gå i skole og blive undervist på deres eget sprog.

Latinamerika er verdens mest ulige kontinent, og der er mere end nogensinde brug for hjælp til at styrke civilsamfundet og insistere på, at der skabes fredelige og stabile demokratier. Derfor hjælp os med at protestere mod regeringens meningsløse nedskæringsplaner.

Artikler om Latinamerika

10. Maj 2016 Artikler

Fra nada til noget i Nicaragua

Før flakkede de rundt uden arbejde, men nu har unge nicaraguanere fået greb om deres liv. Opskriften på forandring indeholder blandt andet et piskeris, en saks og en samling smykkesten

06. apr 2016 Artikler

Din underskrift virker i Peru

Peru har været i undtagelsestilstand på grund af to store olieudslip siden februar. Nu tvinger din underskrift landets præsidentkandidater til at forholde sig til olieforureningen.

Foto: Jeppe Carlsen
29. mar 2016 Artikler

Operation Dagsværk møder virkeligheden i Guatemala

Ti frivillige fra Operation Dagsværk har netop været på tre ugers researchrejse i Guatemala. Rejsen bød på flere intense møder med unge mayaer, som er målet for efterårets indsamling.

Analyser om Latinamerika

Analyser

Analyse: Et politisk forår i Guatemala?

Guatemala har de seneste måneder oplevet historiske og fredelige sociale protester. Er der tale om et politisk forår?

Analyser

Dårlig ernæring er en bombe under samfundet

Bolivianerne har skiftet traditionelle fødevarer ud med pasta, fastfood og cola, og overvægt og fejlernæring er i dag et stort problem.

Analyser

Bolivias skat på råstoffer – et forbillede

Bolivia er rig på naturgas, men gassen bidrager ikke i tilstrækkelig grad til landets økonomi og mulighed for at finansiere udvikling.

Facebook