Forside / Nyheder / Varm velkomst i Oxfam
Artikel

Varm velkomst i Oxfam

21.03.2016

Af Tom Dixon, Oxfam Internatinal

Mette Müller, IBIS' forkvinde (tv) fejret medlemskabet af Oxfam sammen med Winnie Byanyima, direktør i Oxfam International
Mette Müller, IBIS' forkvinde (tv) fejret medlemskabet af Oxfam sammen med Winnie Byanyima, direktør i Oxfam International
Foto : Dianna Langley

18. marts godkendte formænd og -kvinder fra de 17 Oxfam-organisationer IBIS som det 18. medlem af den verdensomspændende NGO. Se hvordan de byder os velkommen.

IBIS er nu fuldgyldigt medlem af Oxfam. Det betyder, at vi er medbestemmende i en global NGO, der sammen med 17 andre medlemmer arbejder for en mere lige verden uden fattigdom i over 90 lande.

”I år markerer vi begyndelsen på en spændende rejse. Vi har i mange år arbejdet sammen om at bekæmpe fattigdom og de strukturelle årsager, der er til fattigdom i verden. Det samarbejde bliver nu til et tættere og stærkere partnerskab  i Oxfam international,” siger IBIS’ generalsekretær Vagn Berthelsen.

Vigtig skandinavisk tilstedeværelse

Oxfam og IBIS deler på en lang række områder de samme progressive værdier, der især kommer til udtryk i arbejdet med at give partnere og kollegaer i udviklingslandene en stemme. Oxfams medlemmer, ansatte og partnere har, lige som IBIS, en stolt tradition for at støtte aktivt græsrodsarbejde, med den styrke og politisk gennemslagskraft som medlemskabet af en af de største udviklings organisationer i verden, giver.

Samtidig bringer IBIS en kærkommen og vigtig skandinavisk tilstedeværelse ind i Oxfam. De mange partner-netværk IBIS har opbygget vil fra start være med til at styrke Oxfams samlede kapacitet.

”Sammen vil vores muligheder for at påvirke beslutningerne på de bonede gulve kun vokse,” siger Vagn Berthelsen.

Varme hilsner fra andre Oxfam-organisationer

Han bakkes op af flere af de mange Oxfam-medlemsorganisationer. Se her, hvordan de byder IBIS velkommen:

Ricardo Fuentes Nieva, generalsekretær, Oxfam Mexico
“Dejligt at opleve at Oxfamfamilien vokser, og at vi nu har et skandinavisk medlem. Det betyder, at vi er flere sammen om at bygge et mere retfærdigt globalt samfund med en stærk stemme og beskyttelse af alle medborgere. Så velkommen IBIS, vi er rigtigt glade for at have jer med.”

Sipho Mthathi, generalsekretær, Oxfam South Africa
“Mange af os har kendt IBIS meget længe og mærket jeres solidaritet med os. I har støttet mange befrielsesbevægelser i kampen for retfærdighed. Det er så spændende, at jeres fantastiske organisation nu er blevet en del af Oxfam familien. Og så spændende, at vi kan bygge videre på den globale solidaritet, som vi har kendt IBIS for i så mange år. Velkommen til familien!"

Juan Alberto Fuentes Knight, formand, Oxfam International
“Partnerskabet vil styrke vores fælles arbejde, udvide mulighederne for at støtte humanitært og langsigtet, og sikre vores tilstedeværelse flere steder i verden. IBIS skandinaviske forankring vil udvide vores indsatser endnu mere!”